Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Premiär för ovanlig busslinje

Linje-89

På måndagen var det premiär för en ovanlig satsning i svensk kollektivtrafik, i och med att busslinje 89 i Göteborg startade. Linjen, som trafikerar Högsbo och Sisjön i Göteborg, ingår i Västtrafik men finansieras delvis med hjälp av privata företag. Linjen ska trafikeras med 68 turer alla vardagar från klockan 6 till klockan 22.45 med Radiomotet som nav. Det hela är ett försök på fem månader.

Busslinjen är resultatet av ett treårigt samarbetsprojekt mellan Trafikkontoret Göteborgs stad och Högsbo Sisjö Företagarförening.

Framtiden för busslinjen avgörs av hur resande tutvecklas.

Företagarföreningen och Trafikkontoret i Göteborg uppger att det är första gången i Sverige som privata finansiärer in och förstärker den ordinarie kollektivtrafiken.

Visar det sig att skytteln används av tillräckligt många, kommer Västtrafik ta över skytteln och/eller anpassa sina linjer i området. Både Trafikkontoret, företagen och Västtrafik säger i ett pressmeddelande att de är glada att kunna erbjuda Buss 89 till alla som arbetar här eller besöker butiker, vård och aktiviteter i området.

– Nu uppmanar vi alla att flitigt åka med busskytteln  fr o m 14 oktober. Det blir avgörande för om vi får behålla den även efter mars 2014.  Ställ bilen hemma, för allas skull. Miljön blir bättre, fler kan få jobb och resorna blir snabbare och tryggare, inte minst sent på kvällarna då många unga som arbetar inom handeln ska ta sig hem”, säger Per Axel Andrén, kanslichef på Högsbo Sisjö företagarförening.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)