Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler satsar på gratis bussresor för bilister

Länstrafiken Kronoberg ansluter sig till dem som bjussar bilister på fria kollektivresor. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken Kronoberg ansluter sig till dem som bjussar bilister på fria kollektivresor. Foto: Ulo Maasing.

Gratis bussresor under en tid för att locka bilister att byta till buss blir ett allt vanligare marknadsföringsgrepp. Senast ut med sådana kampanjer är Länstrafiken Kronoberg och Skellefteå kommun. Länstrafiken Kronoberg erbjuder 1500 personer i länet att resa gratis med kollektivtrafiken i två veckor.

Nästa vecka skickar man ut erbjudande om prova-på-kampanjen ut till 25 000 hushåll i Kronobergs län, främst till prioriterade områden där det råder god turtäthet och fina pendlingsmöjligheter. Därefter väljs 1500 resenärer ut. Till de utvalda skickas ett gratis Resekort som gäller i två veckor (v 48-49) på alla länstrafikens bussar och tåg i Kronobergs län.

Länstrafiken har tidigare genomfört en prova-på-kampanj som gett goda resultat.

–  På många andra håll i landet har det genomförts liknande ”testprojekt”, med mycket bra utfall. Vi hoppas att många nya resenärer ska upptäcka att kollektivtrafiken är ett bra alternativ till bilen. På så sätt bidrar vi också till ett grönare Kronoberg och ett bättre klimat. Säger Sven Sunesson, trafiknämndens ordförande.

Skellefteå kommun har genomfört liknande kampanjer sedan 2010, de senaste åren både vår och höst. I Skellefteå får testresenärerna till skillnad från i Kronoberg åka gratis under 30 dagar med start den 11 november.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)