Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stort intresse för energieffektiv kollektivtrafik

Elbuss i Wien. Onsdagens konferens om energieffektiv kollektivtrafik har mötts av ett överväldigande intresse. Foto: Ulo Maasing.

Elbuss i Wien. Onsdagens konferens om energieffektiv kollektivtrafik har mötts av ett överväldigande intresse. Foto: Ulo Maasing.

Den konferens som Bil Sweden och Bussbranschens Riksförbund, BR, arrangerar om energieffektiv kollektivtrafik har mötts av ett mycket stort intresse. Närmare 140 personer har anmält sig till konferensen, som har fått rubriken ”Är framtiden elektrisk?”. Konferensen , som äger rum på Armémuseum i Stockholm, är därmed i praktiken slutsåld.

– Uppenbarligen är ämnet både efterlängtat och eftersökt. Intresset är stort för hur vi ska få en energieffektivare kollektivtrafik, och man vill helt klart veta mer om bland annat elbussar, säger Lars Annerberg på BR.

– Deltagarna representerar en rad områden. Det är folk från universitetsvärlden, lokalpolitiker, tjänstemän hos åtskilliga regionala kollektivtrafikmyndigheter, liksom konsultföretag, trafikföretag, Transportstyrelsen, Trafikanalys, Trafikverket, Näringsdepartementet och många många fler.

Bland föredragshållarna finns en rad experter och företrädare för fordonstillverkare och teknikleverantörer.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)