Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler jobb räddas i Säffle efter Volvo Bussars nerläggning

Volvo-Bussar

När Volvo Bussar i somras la ner sin tillverkning i Säffle berördes totalt 328 anställda där. Allt fler av dessa får nu andra arbeten. Hittills har  236 antingen fått nytt jobb eller avtalspension. Nu har Volvo Bussar, Säffle kommun och företaget Cellcomb tecknat ett avtal som kommer leda till ytterligare arbetstillfällen i Säffle.

Cellcomb räknar med att senast om ett år ha full verksamhet i Säffle. Till en början räknar företaget med att anställa omkring 25 personer, på sikt kalkylerar man med cirka 60 arbetstillfällen.

Cellcomb är specialiserade på att utveckla och tillverka miljövänliga produkter med absorberande och skyddande egenskaper för engångsbruk där det ställs höga krav på hygien, komfort och säkerhet. Kunderna finns främst inom sjukvården, hygien- och livsmedelsindustrin.

– Tillsammans med kommunen har Volvo Bussar under en längre period arbetat intensivt för att få nya företagsetableringar till stånd i Säffle. Det är väldigt glädjande att se att fabriken kommer att fyllas med ny verksamhet”, säger Håkan Karlsson, chef för Volvokoncernens affärsområde Business Areas, där Volvo Bussar ingår.

– Det har visat sig att våra tidigare medarbetare är attraktiva på arbetsmarknaden. Den kartläggning av kompetens som vi har genomfört, i kombination med möjlighet till kompetensutveckling har också bidragit till att öka medarbetarnas möjlighet att få nytt jobb.

Volvo Bussar har behållit verksamheten med rekonditionering av bussar i Säffle. Tidigare i höstas fick företaget sin största rekondorder någonsin med renovering av hundratalet ledbussar för operatören Keolis, ett uppdrag som beräknas pågå fram till hösten 2014. Volvo Bussar förlägger också prototypbyggnad av tre fullelsbussar till Säffle.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)