Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Wennerholm: Tungt ansvar på förvaltningschefen

SL:s vd Anders Lindström talar medan Christer Wennerholm (M) tiger. Foto: SL.

SL:s vd Anders Lindström.  ”Ansvaret på honom och trafikförvaltningen är nu tungt”, säger Christer G Wennerholm (M).

Den beska revisionskritik mot Storstockholms Lokaltrafik, SL, som nu har framkommit har fått SL:s vd Anders Lindström att reagera. Lindström är också förvaltningschef för Trafikförvaltningen i Stockholms Läns Landsting. Den högste ansvarige politikern, trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M), har valt att blogga om kritiken. ”Ansvaret ligger nu tungt på Trafikförvaltningen och dess chef”, skriver Wennerholm.

I ett uttalande som skickats ut till media säger Anders Lindström att han ”inte delar” alla uppfattningar som framförs i en granskning av SL som en advokatbyrå har gjort på uppdrag av landstingets revisorer.

Lindström preciserar dock inte på vilka punkter han är oenig med de externa revisorerna.

Istället säger Lindström att delar av de sybnpunkter som återges i media belyser att SL:s organisation är mitt uppe i en större förändring av sitt interna sätt att arbeta.

– Det är viktigt att ta till sig synpunkter av de slag som nu framförs. Samtidigt kan jag konstatera att det i revisorernas delrapport för 2013 redovisas konstaterade förbättringsåtgärder, skriver Lindström.

– Signaler från revisorerna är viktiga för att förbättra vår organisation och vi uppskattar deras insatser. Jag kommer att i februari återkomma till trafiknämnden med ett yttrande kring landstingsrevisorernas delrapport, skriver Lindström i sitt uttalande.

Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm väljer att möta den beska revisorskritiken genom att blogga. Där lägger han ett stort ansvar på Anders Lindström och den trafikförvaltning som Lindström leder.

– Det känns bra att dessa sakförhållanden blir tydliga och kan rättas till, skriver Wennerholm om kritiken.

– De synpunkter som MAQS (den granskande advokatbyrån) har framfört är intressanta och något som jag som ordförande i Trafiknämnden kommer att använda mig av i mitt fortsatta arbete gentemot förvaltningen, skriver Wennerholm och fortsätter:

– Det vilar nu ett tungt ansvar på Trafikförvaltningen och dess förvaltningschef att möta de synpunkter som MAQS har framfört angående rutiner och dokumentation. Jag ser fram emot ett skyndsamt arbete där vi snarast får redovisat för Trafiknämnden hur Förvaltningschefen avser att inarbeta detta det dagliga arbetet. Eftersom det som rapporten handlar om rör det just dagliga arbetet på Trafikförvaltningen måste svaren angående hantering av detta och vägen framåt komma från förvaltningschefen tillika VD för SL Anders Lindström.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)