Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bara vit busstrafik i Västernorrland

Alltför färggrant från sommaren. Då ska alla bussar som kör åt Din Tur i Västernorrland vara vita. Foto: Ulo Maasing.

Alltför färggrant från sommaren. Då ska alla bussar som kör åt Din Tur i Västernorrland vara vita. Foto: Ulo Maasing.

Västernorrland överger till sommaren den individuella lackeringen på de bussar som kör åt Din Tur, alltså på uppdrag av kollektivtrafikmyndigheten i länet. Från juni nästa år ska alla bussar som går i trafik åt Din Tur vara vita istället för lackerade i respektive trafikföretags färger.

– Idag skyltar vi mer med trafikföretagets varumärke än vårt eget. Vårt län ligger nästan sämst till när det gäller kännedom om vem som ansvarar för kollektivtrafiken. Vi måste bli tydligare i vem som är avsändaren, säger Annica Kjellin, marknadschef på Din Tur, till Örnsköldsviks Allehanda.

Därmed sällar sig Västernorrland till det flertal län och regioner i landet som kräver en enhetlig lackering på kollektivtrafikens fordon.

Att valet har fallit på vita bussar har flera skäl. Bland annat är det enkelt att sätta text och dekor på en vit buss. Kostnaderna kan också hållas nere med en enkel grundfärg. Färgvalet väcker dock synpunkter från bussföretagen.

– Vi måste få färger på det vita, får vi inte det måste vi se till att få det. Bussarna måste synas, även i snörök, säger Tomas Byberg, vd på bussföretaget Byberg & Nordin, som från i sommar kommer att köra en stor del av trafiken åt Din Tur.

Byberg säger dock till Örnsköldsviks Allehanda att han räknar med att parterna kommer att enas och att man har en samsyn i att trafiksäkerheten är det viktigaste i sammanhanget.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)