Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gasträff i Västerås

Biogasbussar i Västerås. Foto: Ulo Maasing.

Biogasbussar i Västerås. Foto: Ulo Maasing.

Aktörer runt  Östersjön som är intresserade av användning av biogas för kollektivtrafik möts på torsdagen i Västerås. Mötet är en del av EU-projektet Baltic Biogas Bus där Västerås Lokaltrafik (VL) är projektägare. Projektet startade 2009 och Sverige representeras där av Västerås Lokaltrafik samt Biogas Öst.

I övrigt deltar aktörer från Norge, Tyskland, Polen, Estland, Lettland och Litauen.

Det ursprungliga projektet förlängdes i somras med fokus på ökad uppgradering av biogas till fordonsbränsle och en effektivare användning av biogas som bränsle i bussar genom hybridisering och sparsam körning.

Inom ramen för projektet kommer småskalig uppgradering av biogas till bussbränsle att testas i Polen, gas-el-hybridbussar upphandlas och testas i Bergen och Västerås, och sparsam körning för att spara bränsle testas på flera orter runtom i regionen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)