Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Besökare ska lockas ta bussen på Gotland

Nya biljetter ska göra det attraktivare för besökare att ta bussen på Gotland. Foto: Ulo Maasing.

Nya biljetter ska göra det attraktivare för besökare att ta bussen på Gotland. Foto: Ulo Maasing.

Det ska bli lättare att åka buss på Gotland. Två nya bussbiljetter införs, ett 24-timmarskort för obegränsat resande under ett dygn och ett 72-timmarskort för obegränsat resande under tre dygn. Korten införs i första hand för att möta efterfrågan sommartid.

Priset för 24-timmarsbiljetten blir 150 kronor för vuxna (120 kr för ungdomar och pensionärer, 80 för barn) samt 300 kronor för 72-timmarsbiljetten (ungdomar och pensionärer betalar 240, barn 160 kronor).

Tekniska nämnden på Gotland har beslutat även om andra förändringar när det gäller busspriserna på Gotland. Bland annat ska det bli billigare att ta med cykeln på bussen – 20 kronor mot dagens 40. Och för att göra påstigningen snabbare på bussarna mellan Visby och Tofta sommartid införs en tur-returbiljett på linjen.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)