Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussolyckor pressar Volvo i Indien

En Volvobuss i expresstrafik i Indien. Bussen på bilden har inget samband med de olyckor som omnämns i artikeln. Foto: Ulo Maasing.

En Volvobuss i expresstrafik i Indien. Bussen på bilden har inget samband med de olyckor som omnämns i artikeln. Foto: Ulo Maasing.

Två olyckor med Volvobussar och med tillsammans mer än 50 omkomna pressar Volvo på den indiska bussmarknaden, skriver tidningen Affärsvärlden. Den ena olyckan inträffade i slutet av oktober då en Volvobuss, byggd i Indien, var inblandad i en trafikolycka och därefter fattade eld. 45 personer miste livet. Den andra olyckan inträffade i mitten av november. Då körde en Volvobuss in i en mittvägsmarkering och fattade eld. Sju människor omkom i branden.

Enligt Affärsvärlden har tilltänkta Volvokunder nu börjat ifrågasätta om Volvos bussar verkligen är så säkra och tillförlitliga som företaget hävdar i sin marknadsföring. Volvo är marknadsledande på den indiska marknaden för lyxturistbussar.

Utredningarna om olyckorna är ännu inte klara.

Helena Lind, presschef på Volvo Bussar, säger till tidningen att Volvo visserligen har tappat försäljning i Indien, men att det inte är kopplat till olyckorna.

– Orsaken till minskningen är den ekonomiska nedgången i Indien som drabbar tillverkare i premiumsegmentet hårdast.

Hon framhåller att Volvo samarbetar med utredarna kring olycksförloppen samt att försäljningen totalt av bussar i Indien under det här året har minskat med 30 procent.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)