Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Provåkare åker mer i Skåne

"Glädjande siffror" säger Skånetrafikens trafikdirektör Henrik Dagnäs om resultatet av Skånetrafikens stora provåkarkampanj. Foto: Ulo Maasing.

”Glädjande siffror” säger Skånetrafikens trafikdirektör Henrik Dagnäs om resultatet av Skånetrafikens stora provåkarkampanj. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafikens stora provåkarkampanj i början av november har fått positivt genomslag. Attityden till kollektivtrafiken har blivit mer positiv och nästan hälften av de som använde sitt provåkarkort reser mer med Skånetrafiken nu än innan kampanjen.

31 000 personer fick genom kampanjen chansen att testa Skånetrafikens utbud under två veckor.

Den uppföljning som Skånetrafiken nu har gjort visar att många är nöjda och kan tänka sig att både rekommendera Skånetrafiken till vänner och bekanta men även att själva resa mer kollektivt framöver.

Hela 81 % av de som använde sitt provåkarkort, uppgav att de skulle rekommendera vänner och bekanta att åka med Skånetrafiken och även 43 % av de som använde sitt provåkarkort, uppgav att de reser mer med Skånetrafiken efter provåkartiden jämfört med tidigare. 77 % av samtliga som svarade på undersökningen har idag en positiv uppfattning om Skånetrafiken.

Av de utvalda provåkarna använda hela 90 % sitt provåkarkort vid minst ett tillfälle och så många som 49 % använde kortet vid 10 eller fler enkelresor under den aktuella perioden. 94 % av de som använde sitt provåkarkort uppgav att det främst var de själva som använde kortet och 70 % av de som använde sitt provåkarkort använde det främst för resor till och från arbetet.

71 % av provåkarna uppgav att de fick en sittplats de tillfällen de reste med Skånetrafiken. Och ännu fler, 79 % uppgav att de fick ett bra bemötande av personalen ombord vid resan.

– Resultatet av undersökningen visar på glädjande siffror, konstaterar Henrik Dagnäs, trafikdirektör på Skånetrafiken.  Vi ser en positiv trend i fortsatt ökat resande och även våra befintliga resenärer är mer nöjda med vår leverans, att då få samma indikation från våra provåkare känns bra.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Hej
    Åker för närvarande buss mellan Malmö-Lund varje morgon, och jag beundrar alla dessa chaufförer som kör både region/stadsbuss. Ty de har det inte lätt för en del trafikanter såsom bilister, cyklister och gångtrafikanter nonchalerar bussarna. Jag gillar åka buss nu när det är vinter med slask och snart är det försommar då man kan köpa sommarkortet TOPPEN !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)