Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skyddsstopp skyndar på larm på nattbussar

KronobergNattbussarna i Kronobergs län kan få larm och övervakningskameror om ett par veckor. Detta sedan nattbussen mellan Växjö och Lessebo en natt i förra veckan skyddsstoppades av fackets skyddsombud eftersom det inte fanns någon väktare ombord. Ett tjugotal passagerare blev stående på hållplatserna utan att bussen dök upp.

Enligt Smålandsposten har förarna på länstrafikens linje 218 under en tid upplevt arbetsmiljön som otrygg på grund av bråk och hot och många berusade passagerare. De har då fått besked att just den bussen ska prioriteras när det gäller tilldelning av väktare.

När ingen väktare kom natten till lördagen kontaktade bussföraren skyddsombudet som stoppade bussen.

Även flera turer på lördagskvällen stoppades, men Arbetsmiljöverket hävde stoppet på villkor att arbetsgivaren gör en riskbedömning och presenterar en tidsplan för när larm och övervakningskameror ska finnas på plats i bussarna.

– Det blir under våren. Vi tittar också på tillfälliga lösningar, och om det faller väl ut kan vi ha ett tillfälligt larm i nattbussarna om ett par veckor, säger trafikdirektör Thomas Nilsson till Smålandsposten.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)