Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Två svåra bussolyckor i Oslo

Två svåra bussolyckor inträffade på söndagen i Oslo. Strax efter klockan 20 på söndagskvällen omkom en person och skadades tre i en olycka strax norr om Carl Bernes plass, nordost om Oslo centrum. Olyckan inträffade när en ledbuss i stadstrafik kolliderade med en personbil och sedan körde av vägen varvid bussen träffade flera fotgängare.

Efter kollisionen med personbilen blev bussen stående tvärs över Trondheimeveien. Ingen i bilen skadades, inte heller i bussen. Sedan busspassagerarna fått stig av och en bussföraren skrivit en skadeanmälan steg han in i bussen igen för att flytta på denna.

Det var då själva dödsolyckan inträffade.

Bussen skenade i hög fart över Trondheimeveien, körde upp på trottoaren och träffade flera människor som stod där. Bussen stannade först sedan den kolliderat med en rad parkerade bilar.

Under natten till söndagen inträffade en annan svår bussolycka i den norska huvudstaden. Vid denna omkom bussföraren och en passagerare medan en person skadades allvarligt.

Bussen, även denna i trafik för Ruter, körde av vägen på riksväg 4 på sin färd från Oslo Bussterminal till Lilleström, norr om Oslo.

Efter en busshållplats körde bussen av vägen, slog runt och blev liggande på sidan vid en gångväg nedanför riksvägen.

Det norska radio- och tv-bolaget NRK rapporterar med bilder här om kvällens olycka och här om olyckan på söndagsnatten.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)