Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västerås nya busstrafik en succé

Västeråsarna gillar sin nya stadstrafik. Foto: Ulo Maasing.

Västeråsarna gillar sin nya stadstrafik. Foto: Ulo Maasing.

Den nya stadsbusstrafik som infördes i Västerås för fyra månader sedan har blivit en succé. Både kundnöjdhet och biljettintäkter har ökat påtagligt. Den första resandestatistiken kommer dock först i februari.

På onsdagen var det på dagen fyra månader sedan Västerås fick ett helt nytt trafikutbud i kollektivtrafiken. Den nya trafiken består av sju stadslinjer som kör rakare linjer för snabbare framkomlighet, tätare avgångar och busstrafik längre tid på kvällar och nätter.

Tre nya servicelinjer ersatte de gamla Aroslinjerna och även förorterna fick bättre utbud.

Hittills har reaktionerna från Västeråsarna varit positiva.

I de kundnöjdhetsmätningar som görs varje månad har Västerås ökat kraftigt. För tiden september-november förra året låg Västerås på plats 28 i landet. Motsvarande tid i år ligger Västerås på plats 5. Intäkterna har ökat med drygt sex procent under oktober-november.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)