Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt strid i Dalarna – Dalatrafik överklagar upphandlingsdom

DalatrafikStriden om Dalatrafiks upphandling av busstrafik fortsätter. Dalatrafik har nu överklagat den dom som Förvaltningsrätten i Falun avkunnade innan jul. Där gav domstolen operatören Nobina rätt och slog fast att Dalatrafik måste göra om den omstridda upphandlingen.

Dalatrafik vill nu att kammarrätten ska avslå Nobinas ansökan om överprövning av förra årets trafikupphandling.

– Vi är fortsatt av uppfattningen att upphandlingen genomförts på ett korrekt sätt och helt i enlighet med gällande upphandlingslagstiftning, skriver Dalatrafik i ett pressmeddelande.

– Dalatrafik har, i motsats till vad Förvaltningsrätten funnit, enligt vår uppfattning inte gjort några väsentliga förändringar av upphandlingsmaterialet och har i alla avseenden behandlat alla intressenter lika. Dalatrafik anser, under alla omständigheter, att Nobina inte kan anses ha lidit någon skada av vårt agerande i samband med upphandlingen, skriver Dalatrafik och fortsätter:

– I övrigt går vi vidare i vårt arbete med att ha en fungerande trafik i enlighet med vårt uppdrag ”ett gemensamt kollektivtrafiksystem för allmän- och särskild kollektivtrafik i Dalarna” efter den 1/7 2014. Arbetet med en lösning är inne i ett intensivt  skede och på grund av upphandlingssekretessen är vi förhindrade att för närvarande uttala oss mer de

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)