Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobinachefen: Vi är beredda att fortsätta i Dalarna

Nobina Sveriges vd Jan Bosaeus. Foto: Ulo Maasing.

Nobina Sveriges vd Jan Bosaeus. Foto: Ulo Maasing.

Nobina är berett att fortsätta köra kollektivtrafiken i Dalarma, samtidigt som processen att upphandla kollektivtrafiken där fortsätter i lugn och ro. Det skriver Nobina Sveriges vd Jan Bosaeus i ett inlägg i Dalarnas Tidningar på fredagen. Där konstaterar Bosaeus också att kollektivtrafiken i Dalarna befinner sig i en svår och oviss situation.

– Våra medarbetare är varslade om uppsägning när vårt nuvarande avtal med Dalatrafik i sommar går ut. I dag vet ingen vem som ska fortsätta bedriva kollektivtrafiken i Dalarna eller på vilket sätt det ska göras, skriver Nobinachefen.

Han framhåller att Nobina i snart åtta års tid gjort sitt yttersta för att leva upp till förtroendet att köra busstrafiken i Dalarna.

– 99,96 procent av bussarna rullar som planerat. 83 procent av våra bussar går igenom bilprovningen utan några anmärkningar, att jämföra med den senaste siffran för branschen som ligger på 55 procent. Det har gjort att 82 procent av våra kunder enligt den senaste mätningen är nöjda med sina resor, skriver Jan Bosaeus.

Share Dela

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Har väl varit planen hela tiden från Nobinas sida – att rulla vidare med befintlig vagnpark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)