Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya transportlösningar nu tillgängliga för alla

Bättre med spår? Foto: Ulo Maasing.

Bättre med spår? Foto: Ulo Maasing.

Spårvägsdebatten i Lund är intensiv. Nyligen arrangerande föreningen Aktion för Spårvägsfritt Lund ett stort seminarium om nya transportlösningar i kollektivtrafiken  under rubriken Smartare kollektivtrafik – för hela Lund. På seminariet medverkade fyra forskare med trafik, kollektivtrafik, energi och stadsbyggnad som specialitet. Nu finns deras föredrag tillgängliga som video för alla.

Professor Thomas B Johansson höll det första föredraget. Han är professor emeritus i energisystemanalys vid!Internationella Miljöinstitutet,Lunds universitet.Han var också ordförande i den statliga utredningen om en fossiloberoende fordonsflotta som lämnade över sina förslag till energiministern strax före jul.

 

Sven-Allan Bjerkemo höll det andra företaget. Han är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola och har en omfattande konsulterfarenhet. Han undervisar och forskar vid LTH om trafik, samhällsplanering och hållbara transporter. Han är expert på BRT-system, Bus Rapid Transit.

 

Den tredje föredragshållaren var Anne Landin, professor i byggvetenskap vid LTH där man forskar om hållbart byggande. Hon har bland annat intresserat sig för frågan om hur våra städer ska kunna förtätas på ett hållbart sätt.

 

Det fjärde och sista föredraget hölls av Mats Alaküla, professor i industriell elektronik vid LTH. Han är specialiserad på elektriska drivsystem och deras tillämpning i el- och hybridfordon.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)