Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt hotell i Östersund efter 20 år

Östersund får ett nytt hotell 2015. Bild: Swedavia.

Östersund får ett nytt hotell 2015. Bild: Swedavia.

Östersund får våren 2015 sitt första nya hotell på över 20 år. Hotellet byggs mitt emot terminalen på Åre Östersunds flygplats på Frösön och kommer att ligga i direkt anslutning till den nya evenemangs-, mötes- och mässarenan som invigdes den 14 november 2013. Bygget startar i mars.

Det nya hotellet får drygt 200 rum, av vilka tio är sviter.

Det nya hotellet sammanlänkas med den med den tidigare Mässen (militärrestaurang från tiden som Jämtlands flygflottilj). Där kommer väl tilltagna utrymmen för konferens, restaurang samt SPA/relax och gym att inrymmas. Totalt kommer hotellet att omfatta mer än 12 000 kvm.

– Nu får Frösön och Östersund äntligen ett nytt hotell med ett fantastiskt läge invid flygplatsen med utsikt över Storsjön, Oviksfjällen och Åreskutan. Utsikten från rummen på de övre planen av hotellet kommer att bli magisk, säger Marcus Lundberg, VD på Frösö Park Fastighets AB so  är byggherre.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)