Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånsk biljettapp går över gränsen

Skånetrafikens appbiljett gäller numera också vid resor över länsgräns. Foto: Kasper Duzik.

Skånetrafikens appbiljett gäller numera också vid resor över länsgräns. Foto: Kasper Duzik.

Skånetrafikens appbiljett är på väg att bli gränslös. Tidigare gick det bara att köpa appbiljett för resor med stadsbuss, regionbuss och tåg inom Skåne. Nu går det också att köpa app-biljett till Blekingetrafiken, Hallandstrafiken, Jönköpings länstrafik, Länstrafiken Kronoberg och Kalmar länstrafik samt till Göteborg.

– Man kan köpa biljett i appen till alla orter som Öresundståg, Pågatågen och Krösatågen kör till. Man kan också köpa app-biljett till de bussar som kör över länsgränserna. Förutsättningen för att resan ska vara köpbar i appen, förutom att den måste vara sökbar, är att resan börjar eller slutar i Skåne, säger Pernilla Nilsson, ansvarig för app-biljetten på Skånetrafiken.

I den nya versionen av Skånetrafikens app går det att få kvitto via mejl. Kunden registrerar enkelt vilken e-postadress som kvittot ska skickas till. Genom att aktivera funktionen ”inkluderad returbiljett” går det också att köpa biljett i båda riktningarna samtidigt. Då dubblas antalet biljetter och summan för köpet automatiskt.

Den skånska appbiljetten har redan från början kunnat köpas med både svenska och utländska mobilabonnemang och betalkort, Visa eller Mastercard, men nu finns Skånetrafikens app även på engelska.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)