Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tredje tornet närmar sig fullbordan

Gothia Towers tredje torn närmar sig fullbordan. Foto: Svenska Mässan.

Gothia Towers tredje torn närmar sig fullbordan. Foto: Svenska Mässan.

På måndagen sattes den sista fönsterrutan på plats i Göteborgshotellet Gothia Towers tredje torn. Därmed är exteriören klar på bygget som ger hotellet 450 nya hotellrum. När de första gästerna kommer i början av hösten checkar de in på ett av Europas fem största hotell. Då har Gothia Towers 1200 rum.

Nya East Tower reser sig 100 meter upp i luften och är Göteborgs högsta hus (endast Lisebergstornet, 116 m, är högre). På utsidan är nu allt klart och om ett par veckor plockas byggkranen bort. Därefter återstår en hel del invändiga arbeten.

När hela komplexet, inklusive ny entré och foajé, invigs senare i höst kan Göteborg erbjuda Europas största helintegrerade hotell-, mäss- och mötesanläggning.

Tredje tornet ger t ex ett stort tillskott av möteslokaler i olika storlekar, restaurang och bankettsal. Även övriga delar av mäss- och mötesanläggningen har uppgraderats. Och nyligen invigdes femstjärniga Upper House med spa & relaxavdelning i tre våningar.

– Vår anläggning, i cityläge, är unik i Europa. Det vi nu närmast koncentrerar oss på är att utveckla innehåll och helhetskoncept med internationell attraktionskraft, säger Svenska Mässans koncernchef Carin Kindbom.

Hon uppger att man hämtat inspirationen för sin affärsmodell från Las Vegas.

– Avsikten med vår miljardsatsning är att konkurrera globalt, därför är det naturligt att vi tar intryck av de som ligger långt framme.

En allt viktigare faktor i den konkurrensen är utökade upplevelser. Ett exempel är påkostade shower med internationell lyskraft. I Las Vegas drar de mest populära artisterna fulla hus och bidrar till att attrahera conventions, affärs- och privatresenärer.

Nu får även Göteborg en showrestaurang i absolut toppklass: ”The Theatre” byggs upp i nuvarande C-hallen på Svenska Mässan. Premiär blir det i höst och Svenska Mässan hoppas kunna presentera en eller ett par shower varje år.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)