Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flirt med företag i Kronoberg

Länstrafiken Kronoberg vill locka till sig fler företagskunder. Foto: Mats Samuelsson.

Länstrafiken Kronoberg vill locka till sig fler företagskunder. Foto: Mats Samuelsson.

Länstrafiken Kronoberg vill locka till sig fler företagskunder. Nu har man lanserat en särskild portal på sin hemsida. Portalen vänder sig direkt till företag och samlar alla företagsprodukter på ett enda ställe. På portalen kan företaget enkelt beställa resekorten  Årskort företag, Årskort anställd och Reskassa företag. Det är tre produkter som ska tillgodose företagen och de anställdas olika resebehov.

– De flesta förknippar buss och tåg med resor till och från arbetsplatsen men man kan ju lika gärna åka buss eller tåg även i jobbet. Företagen har mycket att tjäna på att inte ta bilen, både i pengar, tid och hälsa. Att medarbetare åker kollektivt istället för att ta bilen kan också ge en positiv påverkan till företagets miljöprofil.

– Det är glädjande att vi nu kan erbjuda företagen i Kronobergs län en möjlighet till att inte bara sänka sina reskostnader utan även slå ett slag för miljön, säger Sven Sunesson, trafiknämndens ordförande.

De här produkterna erbjuder Länstrafiken Kronoberg sina företagskunder:

Årskort företag kan användas av alla på företaget för obegränsat antal resor i ett helt år. Möjligheter till fakturering finns och det går att resa i tolv månader men man betalar för nio och en halv månad.

Årskort anställd kan skräddarsys efter den anställdes resbehov och det går att välja antal zoner och färdmedel som passar. Kostnaden dras på nettolönen vilket innebär att det inte blir några extra kostnader för företaget. Den anställde reser i tolv månader men betalar bara för nio och en halv månad.

Reskassa företag är ett alternativ för företag där de anställda reser då och då. Resekortet laddas med valfri summa under 3000 kronor och det går att resa när det passar. Kortet är inte personligt så alla på företaget kan använda kortet vid behov.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)