Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

6000 protesterade mot busspriser i Uppsala

6000 protesterade mot planerade höjningar av busskortet i Uppsala. Foto: Ulo Maasing.

6000 protesterade mot planerade höjningar av busskortet i Uppsala. Foto: Ulo Maasing.

Drygt 6000 namnunderskrifter som protesterar mot de nya kollektivtrafiktaxorna i Uppsala lämnades på tisdagsmorgonen över till politikerna i Uppsala läns landsting. Namnlistorna lämnades över till landstingsrådet Johan Örjes, (C) inför landstingsfullmäktiges sammanträde. Där väntas under dagen de nya busstaxorna klubbas.

Bakgrunden till namnlistorna är att landstinget vill införa enhetstaxa för månadskorten i all kollekivtrafik i länet. Kortet ska kosta 790 kronor per månad. För dem som reser med de gröna stadsbussarna i Uppsala innebär det att månadskortet i ett slag blir 50 procent dyrare och höjs från dagens 525 kronor i månaden till 790 kronor i månaden.

För dem som reser långt med Upplands Lokaltrafik blir det däremot en rejäl prissänkning.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)