Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer skolskjutsar för Bergkvarabuss

SkolskjutsskyltBergkvarabuss fortsätter att växa när det gäller skolskjutsar i södra och mellersta Sverige. Nu står det klart att företaget från skolstarten i höst kommer att köra skolskjutsarna även i Enköpings kommun. Bussbolaget lämnade in det vinnande anbudet som var 3,6 miljoner lägre än anbud nummer två. Upphandlingen kan överprövas fram till den 6 mars.

– Vi hade en förhoppning att även små lokala bussföretag skulle lämna anbud. Vi gjorde det möjligt att lämna anbud på valfritt antal turer så att de med bara en buss också skulle kunna konkurrera. Men några sådana anbud har vi inte fått, säger gatuchef Titti de Verdier.

Planeringen av busstider, hämtplatser och körsträckor kommer, som tidigare, att skötas av kommunen. En SMS-funktion eller liknande meddelandetjänst till föräldrar ska också finnas och kommer att förbättras.

Kommunen ställer höga krav på både förare och säkerhet. Exempelvis kan inte förare bytas ut utan att kommunen först godkänner det. Bergkvarabuss kommer att söka efter förare och har förhoppningar om att kunna anställa en del av de skolbussförare som kör idag.

Det måste vara trepunktsbälten på alla platser i bussen. Bältena ska kunna användas säkert, oavsett hur långt eller kort barnet är.

Bussarna måste vara miljöklassade enligt Euro 4. Ingen buss får vara äldre än åtta år när avtalet börjar gälla.

Om någon buss byts ut under avtalstiden kommer den att vara nyare och minst Euro 5 I upphandlingen har det också ställts krav på bussarnas drivmedel, oljor, däck och att de ska tvättas i en miljögodkänd tvätthall.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)