Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Poliskontroll av bältesanvändning i buss

BussbaltePolisen i Jönköpings län gör på onsdagen, men också senare i februari, riktade kontroller av bältesanvändningen i bussar. Enligt siffror från trafiksäkerhetsorganisationen NTF använder bara 20 procent av busspassagerarna bälte under resan när de reser med regionbussar och andra bussar som inte är stadsbussar.

–  Vi har klarat oss hittills från allvarligare olyckor men det är en bomb som tickar. Någon gång kommer det en olycka i Jönköpings län. Vi är ute efter att få folk att använda bälte i buss, inte att få in så mycket bötespengar som möjligt, säger Rolf Högberg på polisen i Jönköpings län till jnytt.

Polisen har också föreslagit att Länstrafiken ska införa automatiska högtalarmeddelanden på landsortsbussarna om att bälte är obligatoriskt.

– En genialisk idé som vi ska undersöka på regionbussarna, säger säger Erik Andersson, trafikplanerare på Jönköpings Länstrafik, till Jnytt.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Ett bevis och erkännande att det är mycket tryggt att åka buss. Dessutom finns ju många bältesbussar som har ståplatser. I många linjevagnar dessutom en hel del skrot som man måste hålla sig i för att inte slå sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)