Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökat samarbete mellan Swebus och Viking Line

Viking Line och Swebus utökar samarbetet. Foto: Viking Line.

Viking Line och Swebus utökar samarbetet. Foto: Viking Line.

Expressbussföretaget Swebus och färjerederiet Viking Line utökar sitt samarbete. Viking Lines anslutningsbussar till färjorna integreras nu med Swebus linjenät och biljettförsäljning. Det utökade samarbetet gäller de två sträckorna från Sandviken och Örebro till Stockholm.

Ytterligare två av Viking Lines dagliga anslutningslinjer till färjeterminalen Stadsgården i Stockholm kommer nu att integreras med Swebus trafik och biljettförsäljning.

Det innebär att anslutningarna till Viking Lines färjor vid Stadsgården i Stockholm förstärks med anslutningar till Swebus övriga trafik vid Cityterminalen. Samtidigt får Swebus resenärer tillgång till nya trafiksträckor.

Swebus och Viking Line har sedan tidigare ett samarbete på sträckorna mellan Stockholm och Södertälje, Eskilstuna och Uppsala.

– Viking Lines bussar trafikerar redan idag Cityterminalen i Stockholm, som är Swebus stora knutpunkt. Nu kopplas de här sträckorna till vårt linjenät, vilket gör att Swebus kan trafikera fler orter än tidigare, kommenterar Christel Grip, kommunikationschef på Swebus.

Bägge linjerna är eftermiddagsavgångar med samordnad ankomst till Cityterminalen 18.45 och till Stadsgården 19.00.

– Vi mjukstartade samarbetet med Viking Line i fjol och såg att det fungerade bra och att det fanns tydliga fördelar för resenärerna. Därför går vi nu ett steg längre i vårt samarbete, säger Christel Grip.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)