Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Betalt för barnvagn men bara en dag

Linje-4.jpg

Linje 4 i Stockholm – barnvagnar kostade en dag. Foto: SL.

Resenärer med barnvagn åker normalt sett gratis med SL:s, Storstockholms Lokaltrafiks bussar. Men på måndagen införde SL avgift för de resenärer som reser med barnvagn på stombusslinje 4. På tisdagen avskaffade man på nytt avgiften.

Bakgrunden är att SL, Stockholm stad och Keolis just nu genomför ett försök på stombusslinje 4 för att öka framkomligheten och ge snabbare resor.

En av åtgärderna under försöket är att det på vardagar mellan 07.00 och 19.00 ska finnas en trafikvärd vid dörrarna på bussen. Det innebär att påstigning kan ske genom såväl fram- som bakdörrar. Eftersom trafikvärdarna också ska visera biljetter införde SL också avgift för resenärer med barnvagn på 4:an under denna tid.

Att det annars råder fria resor för resenärer med barnvagn motiverar SL med att man inte vill att barnet ska lämnas utan tillsyn medan barnvagnsföraren tar sig längst fram i bussen för att visera sitt färdbevis. SL har bara kortläsare längs fram i bussarna.

Men sent på tisdagseftermiddagen ändrade sig SL och meddelade kortfattat att ”trafikförvaltningens chef har idag beslutat att ingen visering av biljetter för resenärer med barnvagn, resenärer med rollatorer och rullstolsburna skall ske under försöket.”

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)