Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbussarna knyter samman Arlanda och Bromma

Flygbussarna knyter samman Arlanda och Bromma med hjälp av sin nya linje från Arlanda till Liljeholmen. Foto: Ulo Maasing.

Flygbussarna knyter samman Arlanda och Bromma med hjälp av sin nya linje från Arlanda till Liljeholmen. Foto: Ulo Maasing.

Genom att ändra linjesträckningen för flygbusslinjen mellan Cityterminalen i Stockholm och Bromma Flygplats knyter Flygbussarna samman Bromma med Arlanda. Från och med söndag kommer Flygbussarna till Bromma att köra via Kungsholmen och Fridhemsplan. Där stannar redan Flygbussarnas nya linje mellan Arlanda och Liljeholmen, vilket gör det möjligt för resenärer att enkelt byta mellan de båda flygbusslinjerna.

Samtidigt får trafikknutpunkten Fridhemsplan en direktförbindelse till Bromma flygplats.

– 2014 är ett expansivt år för Flygbussarna och vi är glada att nu kunna erbjuda de som bor och arbetar på Kungsholmen direktförbindelser till både Arlanda och Bromma flygplats. Dessutom blir det nu möjligt att på ett smidigt sätt resa mellan de båda flygplatserna, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna på Flygbussarna.

Flygbussarnas Brommalinje har tidigare kört mellan Cityterminalen och Bromma flygplats utan stopp. Med den nya linjesträckningen blir det ett stopp vid Fridhemsplan och därmed blir Bromma flygplats mer lättillgänglig för fler.

Restiden från Fridhemsplan till Bromma flygplats blir cirka 15 minuter. Tiden för resan med Flygbussarna från Cityterminalen till Bromma flygplats kommer som tidigare att vara cirka 20 minuter. Den nya linjesträckningen införs på prov och efter sex månader kommer resandet att utvärderas.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)