Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MP: Nio kilometer nya busskörfält i Stockholm

BusskorfaltBättre framkomlighet för bussarna på bekostnad av bilplatser. Det vill miljöpartiet i Stockholm genomföra för att öka framkomligheten för de blå stombussarna i Stockholms innerstad. Partiet föreslår därför att nio kilometer nya busskörfält inrättas, samtidigt som 1500 bilparkeringar längs bussarnas väg försvinner.

Partiet räknar med att varje bussresenär på det sättet får en fyra minuter kortare bussresa i rusningstid.

– Alla som åker med de blå bussarna i Stockholm ser vilket kaos det är i rusningstrafiken idag. Med vårt förslag ser vi till att bussresenärerna såväl som nyttotrafik kommer fram i tid och att busstrafiken flyter på som den ska, säger Daniel Helldén (MP), oppositionsborgarråd i Stockholms stad.

Idag är endast två procent av andelen körfält i innerstaden busskörfält framhåller MP. Miljöpartiets förslag innebär att fem procent av innerstadens gatuparkeringsplatser tas bort för att öka framkomligheten och skapa nio km nya busskörfält.

–  Vi måste prioritera framkomligheten. När busstrafiken får en hög prioritet kommer resenärerna fram fortare och fler väljer att åka kollektivt. Det gäller även för de som fortfarande måste ta bilen, säger Daniel Helldén (MP).

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)