Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt storhotell på gång i Stockholm

Stockholm Continental med ett nytt, stort Scandichotell öppnar 2016. Bild: Jernhusen.

Stockholm Continental med ett nytt, stort Scandichotell öppnar 2016. Bild: Jernhusen.

Ett nytt storhotell öppnar i centrala Stockholm år 2016 på den plats mitt emot centralstationen där Scandic Continental tidigare låg. Det hotellet revs förra året i samband med bygget av den nya pendeltågstunneln under Stockholm. Men nu är nya Stockholm Continental på väg att resa sig på den plats där hotellet tidigare låg – och där ett nytt hotell kommer att inrymmas. Men huset kommer även att få bostäder, butiker och en takterass som är öppen för allmänheten.

Stockholm Continental blir ett helt nytt kvarter mitt i city och innehåller hotell med lounge, restaurang och barer, förutom bostäderna och butikerna.

– Visionen har varit att tillsammans med Strabag och Scandic Hotels skapa en helt ny mötesplats med upplevelser i flera plan och en modern byggnad som ger en av de viktigaste platserna mitt i Stockholm city ett lyft, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusen.

Station Stockholm City med sin uppgång i Stockholm Continental ger vardagspendlarna närmare till city och alla långväga resenärer får en enklare entré till både Stockholm och Centralstationen med sina fjärrtåg, bussar och Arlanda Express.

– Här kopplar vi ihop alla trafikslag med varandra och underlättar det kollektiva resandet för resenärerna. Vårt mål är att fler ska vilja resa kollektivt och då måste det vara enkelt att resa samtidigt som resenärernas behov av service som gör vardagen enklare uppfylls, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

Totalt handlar det om en investering på drygt 1 miljard kronor. I huset flyttar Scandic in med ett nytt hotell med 400 rum. Överst i två av de fyra huskropparna byggs 20 bostadsrätter med en fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Stockholms takåsar.

Stockholm Continental ska stå klar i början av 2016, medan pendeltågstationen öppnar 2017 när nya Citybanan är färdigbyggd.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)