Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånska företag ska lockas att jojja

JojoSkånetrafiken, som har huvudansvaret för kollektivtrafiken i Region Skåne, vill locka fler att resa kollektivt i tjänsten. Därför lanserar man nu två nya Jojo-kort som riktar sig till företag: Jojo Företag365 (ett årskort) och Jojo FöretagFlex (företaget betalar för gjorda resor). Företagen kan skapa ett konto på skanetrafiken.se och beställa och administrera sina kort på webben.

Bakgrunden är att ett antal arbetsgivare, bland dem Regiuon Skåne, har varit med i en pilotstudie och testat Jojo Företag sedan årsskiftet.

– Vi har fått bra respons och mest positivt har varit att företagen får mycket enklare administration. Med Jojo Företag slipper de hålla reda på kvitton och göra reseräkningar, och administratörerna slipper hålla koll på saldo och när kortet ska laddas, berättar Mariell Hallenhed, projektledare.

Med Jojo FöretagFlex får företaget varje månad en samlingsfaktura på gjorda resor under perioden. Jojo Företag365 betalas i förskott och är ett årskort för resor i hela Skåne.

Jojo FöretagFlex som fungerar som ett Jojo Reskassa. Den som reser köper biljett hos bussföraren eller i biljettautomat på stationen och företaget får en samlingsfaktura i slutet av månaden för alla gjorda resor.

Jojo Företag365 är ett årskort som gäller för obegränsat antal resor i hela Skåne. Den som reser behöver aldrig köpa biljett utan visar bara upp kortet för tågvärden på tåget eller håller fram det mot kortläsaren mot bussen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)