Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bästa kvartalet någonsin för Nobina

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck kan blicka tillbaka på det bästa rörelseresultatet hittills.

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck kan blicka tillbaka på det bästa rörelseresultatet hittills.

Bussoperatören Nobina gjorde sitt bästa rörelseresultat någonsin under verksamhetsårets fjärde kvartal, det vill säga perioden december 2013 – februari 2014. Rörelseresultatet under räkenskapsårets fjärde kvartal blev 32 miljoner kronor.

Här är några nyckeltal ur delårsrapporten:

Nettoomsättningen uppgick till 1 816 miljoner kronor  (1 793), vilket var en ökning med 1,3 %. Rörelseresultatet uppgick till 32 miljoner (17), vilket var det historiskt högsta hittills.

Resultatet efter skatt uppgick till -25 miljoner kronor (-54), och resultatet per aktie uppgick till -0,04 kronor (-1,52). Kassaflödet från rörelsen förbättrades och uppgick till 345 miljoner (170). Investeringarna som främst avsåg inköp av bussar, uppgick till 192 miljoner (58).

– Samtliga våra verksamheter utvecklades i rätt riktning och Swebus nådde ett positivt resultat, skriver Nobinas koncernchef  Ragnar Norbäck i en kommentar till delårsrapporten.

– i bevisade att det går att vinna en upphandling i Köpenhamn utan att ge avkall på lönsamhet eller kvalitet. Det ger oss en god grund för en sund dansk verksamhet. Sett över helåret var upphandlingsutfallet mycket framgångsrikt då Nobina vann 53 procent av den volym vi deltog i.

– Det kommande verksamhetsåret är vi mindre exponerade för kontrakt som löper ut och givet en fortsatt hög upphandlings­aktivitet ser vi goda möjligheter för ökade marknadsandelar. Det blir samtidigt ett år som kännetecknas av omfattande kontraktsomställningar då en stor andel äldre trafikavtal avslutas och nya startas upp.

– På kort sikt innebär det högre kostnader och investeringar, och på längre sikt goda förutsättningar för en fortsatt lönsam tillväxt.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)