Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stenkastning stoppar Uppsalabussar

Trafiken på fyra busslinjer till Gottsunda i Uppsala har stoppats kvällstid efter återkommande stenkastning och vandaliseringar. Foto: Ulo Maasing.

Trafiken på fyra busslinjer till Gottsunda i Uppsala har stoppats kvällstid efter återkommande stenkastning och vandaliseringar. Foto: Ulo Maasing.

Stadsdelen Gottsunda i Uppsala har under en längre tid präglats av oroligheter, anlagda bilbränder och stenkastning mot bussar. På onsdagskvällen var det dags igen då en stadsbuss vandaliserades i området. Nu har Upplands Lokaltrafik beslutat att ställa in busstrafiken i stadsdelen kvällstid.

Vandaliseringen i onsdags var utstuderad. Bussen stoppades av bland annat två bilar ur vilka personer sedan hoppade ut och började kasta sten på bussen. Flera rutor krossades men varken chaufför eller passagerare skadades fysiskt. Upplands Lokaltrafiks informationschef Sture Jonsson karakteriserar i Sveriges Radio P4 Uppland händelsen som attentatsliknande.

Sedan igår kväll är trafiken på fyra busslinjer i Gottsunda inställd på kvällarna.

– Sedan början på mars är det här tionde incidenten, men de tidigare har inte varit av den här allvarligare karaktären, säger Sture Jonsson till SR Uppsala.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)