Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre stadsbusstrafik i Ystad

Ystads station kommer att trafikeras av en ny stadsbusslinje. Foto: Ystads kommun.

Ystads station kommer att trafikeras av en ny stadsbusslinje. Foto: Ystads kommun.

En helt ny busslinje och utökad trafik på de befintliga. Från nästa vecka får Ystad en bättre stadsbusstrafik. Den nya linje 5 kommer också att i praktiken fungera som något av en badbuss eftersom den ska gå i en slinga från Ystad station till Ystad Saltsjöbad och åter till stationen.

Bussarna på linjen kommer att gå en gång i timmen, alla veckans dagar.

– Vi är glada att vi kan erbjuda våra kunder nya resmöjligheter, både för de som vill till resmål längs linje 5 men också för de som vill till centrum och vidare med tåget.  Satsningen blev möjlig tack vare ett gott samarbete med Bergkvarabuss och kommunen, säger Anette Jönsson, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Ystads kommun ser också vinster med linjen då den kommer att minska trafikstörningarna under sommaren, då det ofta är dålig framkomlighet på grund av brist på parkeringsplatser och långa bilköer.

Övriga stadsbusslinjer i Ystad får utökad trafik. På lördagarna slutar trafiken idag vid 15-tiden, men från den 19 april utökas trafiktiden med ytterligare 2 – 3 timmar.

– Våra förare har länge fått önskemål om senare bussturer på lördagar. Vi tror det kommer bli uppskattat att kunna shoppa längre och att lätt kunna ta sig hem, säger Angelica Erlandsson, affärsutvecklare på Bergkvarabuss.

Busstrafik på söndagar blir också en nyhet med start påskveckan (långfredag, påskdagen, annandag påsk) för linjerna , 1, 2, 4 och 5. Bussarna kommer att gå mellan klockan 08.30 och 18.00.

Förändringarna som genomförs på försök ingår i en pågående översyn av linjenätet i Ystad som genomförs i ett samarbete mellan Skånetrafiken, Bergkvarabuss och Ystads kommun.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)