Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Betala till Skånetrafiken – res i Danmark

Nu kan man köpa enkelbiljett för en resa i Skånetrafikens app och även resa med Movias bussar och tåg på Själland. Foto: Ulo Maasing.

Nu kan man köpa enkelbiljett för en resa i Skånetrafikens app och även resa med Movias bussar och tåg på Själland. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafikens framgångsrika app kan nu också användas för att köpa biljett till Danmark. Sedan tidigare har man kunnat köpa biljett inom Skåne och till angränsande län, men nu utvidgas alltså möjligheterna till resor inom Köpenhamnsregionen och de delar av Själland där huvudmannen Movia har ansvaret för kollektivtrafiken.

– Det känns bra att vi kan lansera den här tjänsten nu före sommaren, då vi har många tillfälliga besökare på plats i Skåne, säger Pernilla Nilsson, projektledare på Skånetrafiken.

– Men även för många Kastrup- och Danmarksresenärer är det en efterlängtad tjänst.

För resor i Danmark gäller biljetten på Öresundståg, Metron, S-Tåg och Movias bussar och för att man ska kunna köpa en biljett till Danmark måste den vara sökbar i appen.

Sedan tidigare gäller enkelbiljetter köpta i Skånetrafikens app för Öresundståg, Pågatåg, Krösatåg, regionbuss, stadsbuss och linjelagd anropsstyrd trafik. Biljetten gäller från att man har aktiverat den.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)