Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftigt uppåt för största busstillverkaren

Försäljningen av kompletta bussar i Europa lyfte Daimler Buses under första kvartalet. Foto: Daimler Buses.

Försäljningen av kompletta bussar i Europa lyfte Daimler Buses under första kvartalet. Foto: Daimler Buses.

Västvärldens största busstillverkare, Daimler Buses, ökade sin försäljning avsevärt under årets första kvartal. Det framgår av Daimlerkoncernens delårsrapport som presenterades på onsdagsförmiddagen. I Daimler Buses ingår bland annat Mercedes-Benz och Setra bussar.

Daimlers bussförsäljning uppgick under årets första kvartal till 6700 bussar, vilket är avsevärt högre än fjolårssiffran för samma period: 6000 bussar.

Omsättningen ökade med 14 procent till 859 miljoner euro (ca 7,8 miljarder SEK).

Rörelseresultatet förbättrades också rejält till 53 miljoner euro (ca 480 miljoner SEK) vilket kan jämföras med en förlust samma period 2013 på 9 miljoner euro (ca 82 miljoner SEK).

Daimlers koncernledning anger ökad effektivisering i kombination med en positiv försäljningsutveckling när det gäller kompletta bussar i Europa som två viktiga förklaringar till det förbättrade resultatet.

För året som helhet räknar Daimler Buses med en viss försäljningsökning. Försäljningen av kompletta bussar i Europa kommer att fortsätta att stärkas. Däremot räknar man med en nergång i Latinamerika, bland annat beroende på den svaga ekonomin i Argentina och en växande osäkerhet när det gäller den brasilianska marknaden.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)