Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina lånar och sänker räntan

Nobina

Nobina styr mot lägre räntekostnader. Foto: Nobina.

Bussoperatören Nobinas moderbolag, Nobina Europe AB, tar upp ett obligationslån på 550 miljoner kronor och sänker därmed sina räntekostnader med 16,5 miljoner om året. Den nya obligationen löper med en fast ränta på 8,0 procent per år och har ett slutligt förfallodatum i maj år 2019.

Pengarna från lånet ska användas till att refinansiera ett existerande obligationslån som Nobina har och som löper med en fast ränta på 11,0 procent per år.

På det sättet sänker bolaget sina årliga räntekostnader med 16,5 miljoner kronor, vilket förbättrar både resultat och kassaflöde.

Det nya lånet har blivit kraftigt övertecknat och Nobina säger att det har mötts av ett stort intresse från kapitalmarknaden och investerare i samtliga nordiska länder.

Nobinakoncernen gjorde under sitt senaste räkenskapsår, mars 2013 – februari 2014, sitt bästa resultat någonsin. Rörelseresultatet blev 326 miljoner kronor, en förbättring med 80 miljoner jämfört med året innan. Resultatet efter finansnetto uppgick till 87 miljoner, jämfört med ett minus på 9 miljoner året innan.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)