Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busskonvoj över Sundet med skånska elever

EurovisionEurovisionsfebern kommer nu också att synas i busstrafiken över Öresundsbron. På onsdag kommer Skånetrafiken att skriva historia då 1 600 skånska skolelever körs i busskonvoj över Øresundsbron för att delta i finalen av Eurovision School Contest. Tävlingen, som har pågått hela våren, har engagerat tusentals skånska och danska barn i årskurs 4-6. Temat har varit miljö och ett hållbart Europa.

Med 33 regionbussar kommer Skånetrafiken att hämta alla elever vid respektive skola i Skåne för att sedan sammanstråla i Hyllie där konvojen mot Danmark startar klockan 11.30.

På den danska sidan väntar 3 900 danska skolelever. Øresundsbron sponsrar överfarten i denna tävling som bokstavligen bygger broar mellan svenska och danska elever.

– Transporten är historisk och aldrig tidigare har man gemensamt transporterat så många skolelever över Øresundsbron på en och samma gång, säger Marie Ljung som är Region Skånes projektledare i skoltävlingen.

Sedan ett par dagar tillbaka pryds 100 av Skånetrafikens regionbussar med de olika skånska finalbidragen. På så sätt vill Skånetrafiken sprida elevernas framtidsdrömmar om miljö till alla medborgare i Skåne.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)