Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Enklare hämta ut lappen

Katarina Fröberg, körkortsdirektör vid Transportstyrelsen. Foto: Tansportstyrelsen.

Katarina Fröberg, körkortsdirektör vid Transportstyrelsen. Foto: Tansportstyrelsen.

Sedan den 1 maj är det enklare att hämta ut färdskrivarkort och körkort, samtidigt som produktionen vid körkortsutbildning har blivit säkrare. Den 1 maj tog nämligen landets postombud över hanteringen av utlämnande av körkort och färdskrivarkort.

Förändringen innebär att antalet utlämningsställen då ökade från 300 till 1600.

Det innebär en förenkling för en person att hämta ut sitt körkort.

Postombuden är fler, ofta belägna där folk sköter sina vardagsärenden och har generösa öppettider vilket innebär en förbättrad tillgänglighet.

– Inte minst kommer det här att underlätta för de som bor i glesbygden, säger Transportstyrelsens körkortsdirektör Katarina Fröberg.

Samtidigt införde Transportstyrelsen också en extra kontroll i tillverkningsprocessen av körkort. Kontrollen innebär att fotot jämförs med föregående körkorts foto. Syftet är att förhindra identitetsbrott vid produktionen och att förhindra försök till förfalskningar.

– Fotojämförelsen innebär en förstärkt grad av säkerhet eftersom vi kan förhindra att ett felaktigt körkort skickas ut. Jag ser kontrollen som ett bra komplement till postombudets identitetskontroll vid själva utlämnandet, säger Katarina Fröberg.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)