Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bytt är bytt…

Fpr nytt tak över huvudet i Kramfors. Foto: Ulo Maasing.

Fpr nytt tak över huvudet i Kramfors. Foto: Ulo Maasing.

Bussföretaget Byberg & Nordin och Kramfors kommun ska byta bussgarage med varandra eftersom Veolia Transport lämnar kollektivtrafiken i Västernorrland. Byberg & Nordins nuvarande garage på Kungsgatan i centrala Kramfors ska byggas om och användas för affärsverksamhet. Parterna har bestämt sig för att byta garagen rakt av, trots att Byberg & Nordins nuvarande garage är värderat till 4,7 miljoner och det andra till 6,8 miljoner kronor, skriver Västernorrlands Allehanda.

Det garage som bussföretaget ska flytta till ligger några kilometer norr om Kramfors centrum och hyrs idag av Veolia Transport som dock har avstått från att lägga anbud på busstrafiken i regionen.

Att parterna byter rakt av förklarar man med att bytet innebär en stor strategisk fördel för Kramfors, skriver tidningen.

Vi ser det som värdefullt att få tillgång till fler affärslokaler för att utveckla handeln i centrum. Dessutom är det en miljöfördel med mindre busstrafik i stan, säger kommunalrådet Micael Melander (S) till VA.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)