Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart idag: Scania blir tyskt

Blivande VW-bussar? Foto: Scania.

Blivande VW-bussar? Foto: Scania.

På tisdagen blev det klart att buss- och lastbilstillverkaren Scania blir tyskt. Volkswagen meddelade på tisdagsförmiddagen att samtliga villkor för VW:s bud på Scania har uppfyllts. Därmed blir VW ägare till 90,47 procent av aktierna i Scania.

– Det här är goda nyheter för Volkswagenkoncernen i sin helhet eftersom vi nu kan ta nästa logiska och konsekventa steg i vår strategi att stärka integrationen mellan Scania, MAN och Volkswagen Commercial Vehicles för att skapa en ledande grupp för kommersiella fordon, skriver Martin Winterkom, ordförande i VW:s styrelse i ett pressmeddelande.

Avgörande för att affären roddes i land av VW blev att pensionsbolaget Alecta ändrade sig och sa ja till Volkswagens bud. Alecta har två procent av Scaniaaktierna och därmed passerades den gräns VW hade satt upp för affären: att minst 90 procent av aktierna skulle gå över i VW:s regi.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)