Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

ÖstgötaTrafiken förnyelsebar 2016

Vid halvårsskiftet kommer all kollektivtrafik med buss i Ötergötland att köras med förnyelsebara bränslen. Foto: ÖstgötaTrafiken.

Vid halvårsskiftet kommer all kollektivtrafik med buss i Ötergötland att köras med förnyelsebara bränslen. Foto: ÖstgötaTrafiken.

Vid halvårsskiftet 2016 kommer hela bussflottan inom ÖstgötaTrafiken att drivas med förnyelsebara bränslen. Under hösten 2014 kommer hälften av de återstående dieselbussarna att börja köra på biodiesel. ÖstgötaTrafiken har huvudansvaret för kollektivtrafiken i Östergötland.

Det är ÖstgötaTrafikens expresstrafik som börjar köras med förnyelsebara bränslen under hösten 2014.

De kvarvarande dieselbussarna inom den allmänna kollektivtrafiken kommer att bytas mot fordon som drivs med förnyelsebara bränslen i samband med att nya entreprenörsavtal gällande landsbygdstrafiken träder i kraft i juni 2016.

I Linköping, Norrköping och Motala tätorter drivs redan samtliga bussar sedan många år tillbaka på biogas. Biogasen produceras främst av avfall från livsmedelsindustrin och restauranger samt från privata hushåll i form av ”den gröna påsen”. Men även restprodukter från reningsverken i Linköping och Motala görs om till biogas som driver bussarna i länets tätorter.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)