Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekord för klassiskt bussresemål

Tulpaner som lockar. Välkända Keukenhof satte i år nytt besöksrekord. Foto: keukenhof.

Tulpaner som lockar. Välkända Keukenhof satte i år nytt besöksrekord. Foto: keukenhof.

Blomsterparken Keukenhof i Holland är ett av de klassiska bussresemålen för svenskar. Och populärare än någonsin bland besökare, både från utlandet och från Holland. När parken stängde för säsongen den 18 maj hade arrangörerna räknat in en miljon besökare på e två månader man hade haft öppet, vilket är nytt besöksrekord.

Keukenhof förklarar årets succé med dels ett ovanligt vackert vårväder, dels att parken blir allt populärare bland långväga besökare: amerikaner, kineser och ostasiater.

Även fler holländska familjer besökte i år Keukenhof, bland annat beroende på att programutbudet hade ändrats och fler aktiviteter för barn hade tillkommit. Dessutom har Keukenhof utvidgat sitt samarbete med bland andra bussoperatören Arriva och de holländska statsjärnvägarna. Det har gjort det lättare även för familjer att besöka Keukenhof.

Nästa års tema i Keukenhof blir Van Gogh, detta med anledning av att det då är 125 år sedan konstnären Vincent Van Goghs död. Öppettider för Keukenhof 2015 blir 20 mars – 17 maj.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)