Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Wist öppnar ny serviceanläggning för bussar och lastbilar

Wist Last & Buss har öppnat en helt ny anläggning i Arlandastad, norr om Stockholm.

Wist Last & Buss har öppnat en helt ny anläggning i Arlandastad, norr om Stockholm.

Wist Last & Buss har invigt sin helt nya servkceanläggning för bussar och lastbilar i Arlandastad, norr om Stockholm. Verksamheten omfattar verkstad, reservdelsförsäljning samt försäljning av lastbilar och bussar och är auktoriserad av Volvo. Investeringskostnaden har uppgått till cirka 60 miljoner kr.

Den nya anläggningen ligger i Arlandastad med DSV:s terminal som närmaste granne. Tomten är på 13 500 kvadratmeter och har en byggnadsyta på ca 2 200 kvadratmeter.

Verkstaden kommer att arbeta i tvåskift samt ha både buss och lastbilskompetens.

Verksamheten omfattar även service och underhåll av släpvagnar och påbyggnationer samt är ackrediterade av SWEDAC för att släcka besiktningstvåor samt för kalibrering av färdskrivare.

– Vi har stor potential att förbättra servicen för våra busskunder genom att ha dedikerade bussmekaniker och lokaler anpassade för bussar på vår nya anläggning. Något vi inte haft tidigare i de gamla lokalerna i Knivsta, säger Wists vd Mats Karlsson Ek.

Därifrån kommer också plats- och marknadschefen för den nya anläggningen, Daniel Rogner. Han har tidigare drivit en fristående verkstad för tunga fordon i Knivsta. Efter ett samgående med Wist Last och Buss för tre år sedan föddes planen på en helt ny anläggning i Arlandastad.

Wist Last och Buss bedriver service och försäljning av lastbilar och bussar i Sverige och Norge på 33 orter och är Sveriges och Nordens största fristående återförsäljare av Volvo lastbilar och bussar. På den nya anläggningen i Arlandastad kommer 14 personer att arbeta från starten.

– Jag tror att vi kommer att behöva öka antalet anställda ganska snabbt. Målet är 20 anställda inom ett år, säger Mats Karlsson Ek.

– Flertalet av de anställda kommer från våra övriga anläggningar och har bra rutin, säger Daniel Rogner.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)