Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania välkomnar VW som ägare

Scanias koncernchef Martin Lundstedt välkomnar VW övertagande av Scania.

Scanias koncernchef Martin Lundstedt välkomnar VW övertagande av Scania.

Tyska Volkswagens övertagande av buss- och lastbilstillverkaren Scania välkomnas av det svenska företagets ledning. Det blev tidigare på tisdagen klart att Volkswagens bud till Scanias aktieägare hade accepterats av så många ägare att Volkswagen kommer att äga mer än 90 procent av aktierna i Scania.

Scanias vd och koncernchef Martin Lundstedt gick sent på onsdagseftermiddagen ut med följande kommentar:

– Volkswagen har varit vår huvudägare sedan 2000 och konsekvent stått bakom Scanias strategi, affärsmodell och investeringar. Ägarstrukturen har nu klarlagts, och Scania och dess ledning välkomnar att vi nu får möjlighet att utöka våra samarbetsprojekt med Volkswagen och MAN utan restriktioner och därmed skapa en framgångsrik, global fordonsallians med stark identitet för varje varumärke.

– Genom de nya möjligheterna att använda gemensamma resurser och kompetenser inom Volkswagenkoncernen ökar vår förmåga ytterligare att leverera lönsamma och hållbara lösningar till våra kunder. Detta kommer också att stödja vår tillväxtstrategi till år 2020.

– I Scania kommer vi att vidareutveckla vår ledande position inom kommersiella fordon, tjänster och lösningar för framtiden. Jag är också övertygad om att det kommer att vara till fördel för våra anställda att fullt ut tillhöra Volkswagenfamiljen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)