Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Start i motlut för kommersiell trafik i Skåne

Ger sig inte så lätt: Slamak Notash Rad och hans företag AMB Transport.

Ger sig inte så lätt: Slamak Notash Rad och hans företag AMB Transport.

Den kommersiella busstrafik som Lundaföretaget AMB Transport startade i maj med en linje mellan Lund och Skurup via Sturup har fått en seg start, skriver Skånska Dagbladet. Men företagets vd och ägare Slamak Notash Rad ger inte upp. Han säger till Skånskan att han tror att förlusterna i verksamheten hittills beror delvis på bristfällig information, dels på att människor är ovana att kunna vinka till seg en buss direkt på gatan.

Trafiken är något av en hybrid mellan buss och taxi. Samtidigt som det handlar om linjetrafik som stannar vid vanliga hållplatser går det också att stanna bussen på andra ställen genom att vinka till sig den.

Linjen, Blue Alpha, är tänkt som starten på en trafik som ska omfatta fyra kommersiella linjer.

– Jag vill gärna ge mindre orter bättre kommunikationer. De har under senare år kommit lite i kläm när det gäller kollektivtrafiken. Om man idag vill resa mellan exempelvis Skurup och Lund är man tvungen att åka en omväg, förklarade Slamak Notash Rad för bussmagasinet.se i samband med trafikstarten.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)