Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

56 procent mer buss i Skellefteå

Den 18 augusti utökas busstrafiken i Skellefteå med 56 procent. Foto: Jlundqvi/Wikimedia Commons.

Den 18 augusti utökas busstrafiken i Skellefteå med 56 procent. Foto: Jlundqvi/Wikimedia Commons.

Det kommunägda bussföretaget i Skellefteå, Skelleftebuss, gör i höst en storsatsning på att få fler att välja bussen. Trafikutbudet kommer från den 18 augusti att ökas med 56 procent, samtidigt som linjenätet görs om i grunden. Det nya linjenätet bygger på fyra huvudlinjer med olika färg:

Tätast trafik får Grön linje som ska gå mellan stadsdelarna Anderstorp och Morö Backe. De övriga linjerna är röd linje mellan Skelleftehamn och Solbacken. Blå linje går från Alimak till Sunnanå och svart linje mellan Sjungande Dalen och Bergsbyn.

Den ökade trafiken kostar också. Skelleftekommun går in med 22 miljoner kronor och Skelleftebuss kommer att nyanställa 23 bussförare på heltid.

– Målet är att öka bussåkandet och förbättra miljön i centrala Skellefteå, säger vd Andreas Olofsson vid Skelleftebuss till Sveriges Televisions regionala nyhetsprogram Västerbottensnytt.

– dag har vi skolbarn och personer utan bil på våra bussar. Nu ska vi satsa på att bilägarna väljer bussen. Vi kommer också att stimulera arbetsgivarna att sponsra bussåkandet, på samma sätt som de i dag betalar en del av de anställdas parkeringskostnader.

I högtrafik ska bussarna gå i 20-minuterstrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)