Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik öppnar ny bussterminal

Nu öppnar Västtrafiks nya bussterminal i Torp utanför Uddevalla. Foto: Västtrafik.

Nu öppnar Västtrafiks nya bussterminal i Torp utanför Uddevalla. Foto: Västtrafik.

På söndag öppnar Västtrafik den nya bussterminalen Torp, alldeles utanför Uddevalla. Till en början kommer terminalen att trafikeras av regionbussarna men i december börjar även de lokala bussarna att stanna vid terminalen.

Bussterminalen har tolv hållplatser och ligger parallellt med E6 på västra Torp och i direkt anslutning till den nya pendelparkeringen som har 280 parkeringsplatser och laddplatser för elbilar. Intill terminalen finns också en ny servicebyggnad med offentliga toaletter

Bussresenärer kan enkelt ta sig via en ny gång- och cykelväg från bussterminalen till Torp köpcentrum, samt till anslutande gång- och cykelväg i tunnel under E6 över till östra Torp.

– Terminalen är bättre för resenärerna, det blir lättare att byta buss och att hitta rätt hållplats. Torp är Bohusläns viktigaste knutpunkt för kollektivtrafiken. Här möts och samordnas bussar i alla riktningar, säger

Sven Andersson, utvecklare för kollektivtrafik i Uddevalla kommun.
Den nya terminalen innebär också en förbättring för långfärdsbussar, som tidigare inte haft egna hållplatser att stanna vid på Torp.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)