Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre för största busstillverkaren

En ökad andel kompletta bussar har förbättrat rörelseresultatet för Dainler Buses. Foto: Daimler.

En ökad andel kompletta bussar har förbättrat rörelseresultatet för Dainler Buses. Foto: Daimler.

Europas största busstillverkare, Daimler Buses, förbättrade sitt resultat under andra kvartalet i år jämfört med samma period förra året. Det framgår av Daimlers kvartalsrapport som presenterades på onsdagen. I Daimler Buses ingår bland annat Mercedes-Benz bussar och Setra.

Daimler Buses försäljning av kompletta bussar och busschassier ökade med två procent jämfört med samma period i fjol till 8100 enheter. Förklaringen ligger i ökad efterfrågan i Västeuropa. Omsättningen ökade från 0,9 till 1,0 miljarder euro (ca 9,2 miljarder SEK).

Rörelseresultatet förbättrades från 27 miljoner euro till 50 miljoner euro (460 miljoner SEK). Daimler förklarar det förbättrade rörelseresultatet med en förskjutning i försäljningen till en större andel kompletta bussar samt med effektiviseringsåtgärder.

Daimler räknar med att marknaden för bussar i Västeuropa i år kommer att vara något större än i fjol, medan den kommer att krympa avsevärt i Latinamerika, beroende på de ekonomiska problemen i Brasilien och Argentina.

Totalt räknar Daimler Buses med att i år sälja något färre bussar och busschassier i Västeuropa, men samtidigt väntar man sig en betydande ökning av försäljningen av kompletta bussar. I Latinamerika väntar man sig en något minskad försäljning av busschassier.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)