Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL till resenärerna: ”Åk inte i rusningstid”

Bör undvikas i rusningstid heta dagar. Foto: Ulo Maasing.

Bör undvikas i rusningstid heta dagar. Foto: Ulo Maasing.

Storstockholms Lokaltrafik, SL, manar nu sina resenärer att undvika buss och  tunneblbana i rusningstid. Anledningen är det varma vädret och de omfattande klagomålen på att det är för varmt i bussarna i SL-trafiken som vi skrev om under gårdagen.

Den annorlunda maningen att avstå från att resa kollektivt i rusningstid, dvs när man åker till och från jobbet, kommer från Fredrik Cavalli-Björkman, biträdande avdelningschef på SL, och framförs i Dagens Nyheter.

– Man kanske ska försöka undvika tunnelbana och bussar när det är rusning och mycket folk. Av naturliga skäl blir det varmare då, säger han till DN.

Om arbetsmiljön för förare när temperaturen vid förarplatsen går upp i över 30 grader sägar Cavalli-Björkman till DN:

– Det kan jag inte uttala mig om. Trafikentreprenören har det fulla ansvaret. Vi har fullt förtroende för entreprenörernas bedömning i frågorna.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Det tråkiga är ju att entreprenörerna inte lagar luftkonditioneringen i bussarna och inga fönster finns att öppna. Upphandlingssystemets baksida är att man inte prioriterar reparationer som inte anses trafikfarliga och skulle riskera böter i en kontroll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)