Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elva åtalas för smuggelresor med buss

TullskyltElva personer åtalas för att systematiskt ha smugglat in stora mängder l, vin och sprit till Sverige. De två huvudåtalade, en man och en kvinna från en förort till Stockholm, anses av åklagaren ha drivit ett bussbolag som har haft alkoholsmuggling som affärsidé, skriver Helsingborgs Dagblad.

Härvan började nystas upp i maj när tullen stoppade en buss som körde av färjan i Helsingborg. Tullen har i utredningen fått extra draghjälp med att kartlägga smugglingsresorna eftersom ligan använde ett rabattkort när man betalade alkoholen i Tyskland.

De två huvudmisstänkta har anlitat andra personer som har agerat passagerare på spritresorna till och från Tyskland. Sju av dessa resenärer åtalas nu för smuggling.

Den manlige misstänkte har enligt åklagaren legat bakom 32 smugglingsresor, men även kvinnan åtalas för grov varusmuggling.

En man från skånska Åstorp har också haft en central roll och kört bussen över gränserna. Under våren körde han 23 smugglingsresor.

Åklagaren begär också att bussbolaget ska betala en företagsbot på två miljoner kronor eftersom dess företrädare varit så engagerade i den omfattande smugglingen.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

 1. Smuggelresor och bussföretag som ägnar sig åt sprit, vin och öl som affärsidé är bussbranschens avigsida, som ska utrotas så fort som möjligt.
  Tacksamt att myndigheterna är på alerten och hjälper den bransch som behöver allas hjälp att återfå heder och status på alla plan.
  Vi seriösa bussresearrangörer ställer gärna upp för samarbete med tull och polis för att få bort
  denna ohyra.

  Erland Olsson
  vice ordförande
  Sveriges Bussresearrangörer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)