Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

KR Trafik överväger att lämna Uppland

KR Trafik överväger att lämna över sin trafik i Uppland till underentreprenörer.

KR Trafik överväger att lämna över sin trafik i Uppland till underentreprenörer.

Bussföretaget KR Trafik, med bas i Östersund, överväger att sluta köra kollektivtrafik för Upplands Lokaltrafik, UL, uppger Sveriges Radio P4 Uppland. KR Trafik fick nyligen nya ägare i A Björkskoncernen och Byberg & Nordin. Förutom linjetrafik kör man även en del skolskjutsar och enligt SR Uppland kan KR Trafik komma att istället för att köra själv anlita underentreprenörer.

– De nya ägarna har tillsammans med oss i verkställande ledningen gått igenom strukturella förändringar som kan bli aktuella. I Uppsala län har dialogen handlat om att överlåta verksamhet på underentreprenad, säger Linda Sahlén, vd för KR Trafik till SR Uppland.

Hon uppger att företaget de senaste åren har haft problem med lönsamheten i några trafikavtal.

Flertalet bussbolag i Uppland är delägare i samverkansbolaget Sambus där även Björks ingår. Om KR Trafiks nuvarande busstrafik i Uppland överlåts på underentreprenörer är det sannolikt företag inom Sambus som får uppdraget. En sådan överlåtelse kräver också godkännande av UL, Upplands Lokaltrafik.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)